tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesäilta Stundarsissa

Eilen saatiin nauttia koko päivä aivan ihanasta ilmasta ja se vietettiinkin aikalailla ulkona. Aamupäivästä poljettiin/vaunuteltiin kaverin kaa poropuistoon, lapset sai leikkiä, syötiin eväitä ja leikittiin lisää ja kotiinkaan ei melkein ois tehnyt mieli mennä. Useamman tunnin puistoilun jälkeen kuitenkin poljettiin kotiin takaisin. Kotona tehtiin vähän ruokaa, syötiin, saatiin veljentyttö meille ja sitten jatkettiin matkaa Stundarssiin, kokoonpanolla minä ja kolme ipanaa :D Stundarsissa oli tapahtuma "kesäilta Stundarsissa". Tapahtumasta oli kirjoitettu Stundarssin sivuilla näin: Ohjelmaa lapsille, kotieläimiä museoalueella. Opastukset klo 16, 17 ja 18. Vanhanajan koulu klo 16.30, 17.30 ja 18.30. Cirkas kauppa ja kahvila ovat avoinna. Pääsymaksu 4€. Tervetuloa!

Opastukset jäi meiltä väliin, eikä varmaan ois edes noita ipanoita niin paljon kiinnostanut, paljon oli nähtävää ja tehtävää muutenkin. Lapset hyppi esteitä keppihevosilla, onki kaloja saavista (esikoinen päätti vähän fuskailla, kun ei meinannut napata:D )..


..kiikkui isoilla joutsenilla.. 


..leikkivät leikkinavetassa ja leikkikaupassa..


..huovutti (tai veljen tyttö huovutti).. 


..nikkaroi (esikoinen teki auton, harmi ettei siitä nyt oo kuvaa, enkä jaksa lähtee kuvailemaan ja veljentyttö jonkin sortin taulun)..



 ja kaikkee muuta mukavaa :)

Vanhanajan oppitunti oli mun ja muksujen mielestä tosi kiva. Veljentyttö oli reippaana apulaisena jakamassa oppikirjoja ja pikkuliitutauluja ja esikoinen yllätti mamman olemalla niin tarkkana ja mukana oppitunnilla. Saivat tehtäväksi kirjoittaa taululla olevista aakkosista ensimmäisen rivin pieneen liitutauluunsa. (Tältä mammalta meni tehtävänanto ohi, kun juniori ei tahtonut viihtyä kantorepussa, kun äiti vaan istuskeli) Mietin jo että mitähän se esikoinen sinne piirtelee, kävin kattomassa ja niin hienosti herra kirjoitteli aakkosia siihen, tuli äiti oikeen ylpeeks, kattokaa nyt :) (sori suttunen kuva :D )


Kotieläimiä lapset toivoi, että olisi ollut enempi, mutta niitä pitänee mennä kesän aikana katsomaan jonnekkin muualle. Innostuivat kovasti kun kukko rupesi oikein kiekumaan, piti vain pitää vähän käsiä korvilla, oli sen verran kova ääni :D




Tässä muutama kuva sieltä viä.




Lopuksi syötiin vielä jätskit ja leikittiin leikkipuistossa, ennenkuin oli aika lähteä kotiinpäin. 


Olipas kyllä kiva päivä eilen!! Huomenna Stundarsissa olisi lastenjuhlat , vähän huvittaisi sinnekkin lähteä, kun on niin kiva paikka :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti