torstai 7. tammikuuta 2016

Virkattu kaukosäädintasku

Viime vuoden viimeisenä valmistunut käsityö ja tämän vuoden ensimmäinen lahja on äidilleni virkkaama kaukosäädintasku ja kori. Äitini on jo tovin puhunut, että olisi kiva saada kaukosäätimille sellainen tasku nojatuolin käsinojalle. Alunperin oli tarkoitus antaa tämä äidille joululahjaksi, mutta en ehtinyt sitä tehdä kaiken muun jouluhässäkän keskellä, onneksi äiteellä on synttärit näin nopiaa joulun jälkeen :)


Langaksi valikoitui alelaarista ostettu Hanko-lanka. Koukku oli numero 6. Tämä oli kyllä helppo käsityö, virkkasin vain edestakas puolipylväitä, kunnes työ oli tarpeeksi pitkä, sitten taitoin toisesta reunasta sopivan kokoisen pätkän taskua varten ja virkkasin kiinteitä silmukoita koko työn ympäri, lopuksi ompelin taskua keskeltä kiinni niin, että muotoutui kolme taskua :)Lankaa jäi sen verran jäljelle, että päätin virkata samaa sarjaa pikkukorin. Virkkasin kolminkertaisella langalla ja koukkuna oli numero 8. Äiti tykkäsi kovasti molemmista :)

Oli muuten kivasti pakkasta, kun talsittiin äiteen luo. Esikoinen tuumasi matkalla: "äiti musta kyllä tuntuu, et mun ripsissä on jotain" :D 

Nämä pakkaset vauhdittivat yhtä käsityötä, joka on jo liian pitkään ollut unohtuneena käsityöpussin pohjalle. Mutta siitä lisää kunhan saan sen valokuvattua :D

Mukavia pakkaspäiviä kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Mun tollanen ikeasta ostama taskusysteemi on niin likainen ettei puhtaaksi lähe ja on jo tosi kamala. Tässäpä hyvä idea, taidan väkertää tälläsen meillekin.

    VastaaPoista
  2. Tää oli kyl kiva käsityö tehdä ja luulisin et voi aika surutta pestä useastikki :)

    VastaaPoista