sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Villapaita jämälangoista

Kirjoittelin tuossa aiemmin, että nämä paukkupakkaset vauhdittivat yhtä kesken jäänyttä käsityötä, nimittäin esikoisen villapaitaa. Herralta löytyy kahdet kirpparilta löydetyt villahousut, mutta villapaita on jäänyt uupumaan, eikä löydy edes mitään fleecepaitoja. Aloittelin jo syksyllä tämän villapaidan kutomisen, mutta en pitänyt kiirettä, kun ei pakkasiakaan näkynyt. Sitten sainkin tuon ihanan keuhkoputkentulehduksen ja yhtäkkiä olikin kiirus kaikkien joulujuttujen kanssa. 
Uuden vuoden jälkeen, kun isäntä katseli sääennustuksia ja sanoi, että tulossa olisi parinkymmenen asteen pakkaset, tuli tälle mammalle kiirus kaivaa kesken jäänyt villapaita esiin :D

Tähän villapaitaan en ole ostanut mitään lankoja, vaan tein niistä mitä kaapistani löytyi (+äiteeltä piti vähän lainata, kun loppui kesken :D ). Ajattelin, että wool-lanka olisi hyvä tälle paidalle. Villahousut meiltä löytyi sinisenä ja ruskeana, olisin mieluusti halunnut ruskean sävyisen villapaidan, mutta langoista löytyi vain yksi kerä ruskeaa. Sinisiä lankoja löytyi eri sävyissä isompia ja pienempiä nöttösiä ja päätin lähteä niistä tekemään raidallista villapaitaa. 

Kauan mietin että miten tekisin raitojen suhteen, kun en yhtään osannut arvioida kuinka pitkälle mikäkin lanka riittäisi. Ajattelin että paras olisi, kun ei olisi mitään selkeää rytmitystä värien suhteen ja yhdellä värillä kerroksia tulisi 2-6. Päätin vielä, että en itse päätä kunkin värin kerrosten määrää, vaan kyselen muilta. Joten välillä kyselin täällä kotona perheenjäseniltä vierailta yms. välillä laitoin facebookin, että kertokaas numeroita ja niin siitä pikkuhiljaa tuli kiva raitapaita. Siihen tähtäsin, että kaikki osat (hihat + vartalo) olisivat vaaleansinisessä raidassa, kun oli aika yhdistää.

Ohje löytyi täältä.
Lanka: Novitan wool
Puikot: 3,5

Napit pitäisi itseasiassa ommella vielä tuohon kaulukseen, mutta tuli niin kiirus saada paita käyttöön, etten ole vieläkään ehtinyt niitä ommella. Lämmittää onneksi ilman niitäkin :)

Kiitoksia vain kaikille numeroita antaneille, tällaisen luomuksen autoitte minua tekemään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti