lauantai 22. elokuuta 2015

Mekkoja nukeille ja muita unohtuneita käsitöitä

Tammikuussa meillä oli piiiiitkää odotusta, kun juniori ei halunnu saapua ja tällä mammalla oli aika tukala olo ja vaikeeta liikkua. Sen takia tuli jonkin verran jumiteltua sohvalla. Siellä virkkuukoukku ja puikot heiluivat kovasti. Tuli tehtyä vaikka ja mitä. Veljen tytön Animator nukelle tuli tehtyä paljon vaatteita ja niiden mekkosten teko oli niin mukavaa, että jäi vähän päälle ja tuli tuhlattua langanloppuja mekkosiin, joita tuli tehtyä useampikin. Sitten juniori päätti vihdoin saapua paikalle ja kaikki mekot unohtuivat käsityökorin pohjalle yhteen pussukkaan, missä oli muitakin päättelemättömiä käsitöitä. Käsitöitä on mukava tehdä, mutta päätteleminen ei ole oikein minun juttu ja jossen heti sitä hommaa tee, niin tahtoo vähän jäädä. :D Viime viikonloppuna kaivoin kyseisen pussin esille, kun mietin et josko muutaman mekon päättelisin kaverin tytön synttärilahjaksi tämän lätsän kaveriksi. Innostuin sitten vähän enemmänkin ja päättelin kaikki nuken vaatteet: mekot, muutamat tossut, huivin ja pipon. pussukasta löytyi myös 2 pipoa, jotka olen tehnyt kaaaauan sitten (siis oikeesti monta vuotta sitten :D ) Nyt on nekin päätelty.

Prinsessat pääsi vähän seikkailemaan karviaisten keskelle :)



Mekot on tehty kaikki samalla ohjeella hieman muokaten silmukkamääriä lankaan sopivammaksi ja Arielin mekkoon tein yläosasta pidemmän. Ohje on facebookin Disney Animator-nukenvaatteet ryhmästä, mistä löytyy paljon muitakin ihania ohjeita <3 Tuhkimon ja Annan tossujen (joita ei kyllä pahemmin näy) ohje löytyy samasta ryhmästä. Pipo ja huivi on tehty omasta päästä. Langat on aika sekalaisia jämiä mitä on muista käsitöistä jäänyt.
 



Näiden mekkojen ohje löytyi saman ryhmän avulla, Prinsessa pieni-blogista, täältä.
 

Näitä mekkoja kuvaillessa rupesi kyllä vähän harmittamaan, että tästä tuvasta löytyy vain kaksi poikaa ja isännän tyttökin leikkii mielummin autoilla kuin nukeilla :D Tekisin niin mielelläni nukeille kaikkea ihanaa. Nukeista Tuhkimo on isännän tytölle joskus hommattu ja alkuun vähän jopa leikitty, nyt lähinnä kaappiin unohtunu. Ariel on oikeestaan mun :D :D ja Anna oli lähinnä herätesostos kun ostettiin esikoiselle Kristoff-nukke, kun hän niin toivoi sitä. Silläkin alkuun leikittiin kovasti nyttemin vähän unohtunut. Onneksi nuket pääsevät edes leikkeihin kun meille tulee tyttöväkeä kylään. 

Sitten ne pipot. Tämän ensimmäisen olen tehnyt, hmmmm, monta monta vuotta sitten. Siitä oli tarkoitus tulla itelleni pipo, mutta oli vähän liian tiukka, joten unohtui tosiaan käsityökorin pohjalle odottelemaan päättelyä. Lanka on muistaakseni seiskaveikkaa, mutta varmasti en voi sanoa :D Nyt se oli oikein passeli veljentytölleni, joka sai siitä hyvän pipon ensi talvelle :D (Huomatkaa juniori pyrkimässä serkkunsa syliin :D )



Toisen pipo olen myös itselleni tehnyt, senkin useampi vuosi sitten, joskaan ei ihan yhtä monta vuotta sitten, kuin tuon pinkin. Tätä pipoa ehdin käyttääkin muutaman kerran, kun sain sen valmiiksi. Tein sen jälkeen nuo kuviot ja sillä kertaa niiden päättely jäi sitten kesken :D Nyt on mammalla syksyksi uus pipo :) Tässä oli semmonen lanka kun samos, mitä ei enää edes valmisteta. 
 


Nyt ei pitäisi enää löytyä päättelemättömiä töitä, ainakaan hetkeen :D 

Mitäs mieltä muut on noista päättelytouhuista, löytyykö innokkaita päättelijöitä vai onko muitakin jotka vois sen homman ulkoistaa muille :D

2 kommenttia:

  1. Mä voisin kyllä mielelläni päätellä, jos joku muu tekis sen itse tuotoksen ;) Melkeen hekotin ääneen, ku luin ton "Pipo ja huivi on tehty omasta päästä". Sun tukasta siis, ahahahaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaaa, en mä aatellu sitä sen enempää :D Jos lähetän tästä etiäpäin sulle kaikki pääteltäväksi :D

      Poista