sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Minimoipeli

Törmäsin facebookissa (sopivasti elokuun viimeisenä päivänä, että ehdin vielä mukaan) tämmöiseen minimoipeliin, johon päätin osallistua. Tavaraa tässä talossa piisaa ja on alkanut itseänikin ahdistamaan, vaikka tämmönen hamsteri olenkin. Tavoitteena siis syyskuun ajan laittaa tavaraa pois, joko päivittäin kaksi kappaletta tai sitten kasvavasti, eli ensimmäinen päivä yksi tavara, toinen päivä kaksi tavaraa jne. Päätin valita tuon kaksi tavaraa päivässä, niin onnistun varmasti ja mikä sen parempi, kun saa laitettua useammankin kiertoon. 

Olen aloittanut jo elokuussa tavaroiden läpikäymisen ja vähentämisen, kun minulla on pöytä Combo-kirpparilla, sinne olen jo kuskannut yli 200 tavaraa. Takaisin en halua sieltä tavaroita tuoda, joten sieltä jääville tavaroille pitänee vielä keksiä jatkopaikka, roskiin en haluaisi ehjää tavaraa pistää, vaatteet menevät varmaan kierrätykseen.

Ensimmäisenä päivänä innostuin kollaamaan vessan kaappeja, siellä siivotessani ja roskiin meni iso kasa vanhentunutta kosmetiikkaa. Viisi meikkipussukkaa lähti kaverilleni, jolle olin jo aiemmin luvannut katsella meiltä ylimääräisiä, kun tiesin niitä löytyvän. Pois lähti myös vanha hiustenkuivaaja, joka jo hieman epäilyttävästi toimii (silloin harvoin kun sitä käytän) ja rikkinäinen hiustenleikkuukone.

Toinen päivä päätin käydä läpi miehen tyttären vaatekaapin ja samalla siirtää hänen vaatteet esikoisen huoneesta neidin omaan huoneeseen (siellä kaapissa oli jo pitkään majaillut meikäläisen lankavarasto ja olen sen saanut vihdoin siirrettyä omaan vaatekomerooni). 11 vaatetta lähti työkaverini tytöille ja palvelu pelasi kun ne tultiin samana päivänä meiltä hakemaan, ettei tarvinnut kuskata mihinkään :DKolmantena päivänä käytiin esikoisen kanssa yhdessä läpi hänen paitojaan, niitä kun on ihan liikaa, pitkähihaisia varsinkin. Housut käytiin jo aiemmin läpi, kun kirparille kollattiin kamppeita. Kaapista lähti 4 paitaa kaverin pojalle ja 11 paitaa kirpputorille, pari ihaninta piti jättää varastoon odottamaan junioria :)


Neljäs päiväkin meni vaatteiden kimpussa, tällä kertaa juniorin. Sieltä lähti kirpputorille myös vaatteita seitsemän kipaletta. Kävin läpi myös pari omaa laatikkoa mistä löytyy hiusjuttuja ja koruja. Sieltä lähti kyllä määrällisesti aika paljon tavaraa :D Paljon oli ihan venähtäneitä pompuloita ja pantoja, ne lähti suosiolla roskiin. Sitten lähti iso kasa pompuloita, hiuskoristeita ja kukkapampuloita veljentytölle. Kaverille annoin pantoja, kukkarintaneuloja ja hiustenvärjäämiseen käytettävä suti, mitä en ole pahemmin käyttänyt, kun en ole hiuksiakaan värjännyt sitten vuoden 2010 :D Korujen joukosta löytyi kasa niitä pieniä rasioita missä korut on kun niitä ostaa. Totesin että mitähän mä näillä teen, joten pistin nekin roskiin. 
Viidentenä päivänä kävin lakanoita läpi, niitäkin on ihan liikaa ja tulee melkein käytettyä vain tiettyjä. 8 pussilakanaa tyynyliinoineen, 3 lakanaa ja kasa tyynyliinoja odottaa pussissa, että vien ne vastaanottokeskuksen keräykseen. Niistä ei tullut kuvaa räpsäistyä ja en jaksa nyt kuvailla.

Kuudentena päivänä eli tänään, kävin juniorin lelut läpi ja nyt sieltä muutama lelu  odottelee, että pesen ne ja vien sitten etiäpäin.


Aika mainiosti mennyt tämä ensimmäisen viikon minimointi mielestäni :) Kirpparipöytä minulla on perjantaihin, toivotaan että sieltä katoaisi mahdollisimman paljon (laitoin vielä loppuajaksi kaikki puoleen hintaan :) )

Onkos muut päättäneet minimoida syyskuussa??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti